یکی ازکهنهترین و محبوبترین مصالح ساخت و سازدر جهت طراحی و اجرای نمای ساختمان سنگ های نما میباشد. شاید بیشتر نمای ساختمانها درشهرها از انواع مختلف سنگها برای نما استفاده کرده باشند و معمولاً معماران و شرکتهای طراح نما ساختمان که به سبک کلاسیک علاقهمند هستند از سنگها برای طراحی و اجرای نما ساختمان استفاده میکنند. درنمونه کارهای طراحی نماهای سنگی از انواع سنگها با رنگها و طرحها و همچنین اندازههای مختلف استفاده میکنند.
اگرچه نمای سنگی امروزه خیلی مشهور و محبوب شده است اما در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل و جامع معایب سنگ نما بپردازیم.
اگر سنگ مورد نظر شما گرانیت یا صیقلی میباشد، به دلیل صاف بودن سطح بالای آن، چسبندگی سطح پایین میباشد و اجرا نما را دشوارترخواهد کرد و همچنین این امکان نیز وجود خواهد داشت که به پایین بودن و کم بودن سطح چسبندگی، سنگ نما از موقعیت و جای خود خارج شود و باعث جدا شدن و افتادن سنگ از نما نیز شود. همچنین میتواند خسارت مالی و جانی زیادی هم برجای بگذارد.
سنگها می توانند دارای وزن بسیار زیادی باشند و استفاده کردن از آنها درنماهای ساختمانها باعث سنگینتر شدن وزن نما ساختمان نیز شود. به همین دلیل است که از نما سنگی در ساختمانهای بلند به ندرت و خیلی کم استفاده میشود. سنگینی نما، همچنین میتواند برروی سازه نیز تأثیرات بسزایی داشته باشد، به طرزی که چنانچه در ساختمانها از نما بسیار سنگین استفاده شود شاید نما نتواند فشار را به درستی تحمل کند.
شرایط محیط و آب و هوایی هم نیزمی تواند بر انتخاب نوع سنگ نما تأثیر بسزایی داشته باشد. اگر در هنگام خرید سنگ نما به این شرایط و نکات توجه نشود، ممکن است با یکسری از تغییرات شرایط آب و هوا نمای ساختمان به صورت جزئی تغییرشکل بدهد و باعث شکستن و یا ترک خوردگی سنگهای به کار رفته در نمای شما شود.
سنگ مرمر به دلیل جذب خوب آب و همچنین چسبندگی بالا به دوغاب حالتی بین گرانیت و تراورتن نیاز دارد ومی تواند از این نظر کیفیت و برتری بیشتری داشته باشد.
نداشتن صرفه اقتصادی در سنگها به منظور بالا بودن قیمت سنگ و یا هزینه نصب که شاید به صرفه نباشد. البته شما میتوانید با در نظر گرفتن کیفیت مواد داخل سنگ و زیبایی سنگ قیمت بالای سنگ را نادیده بگیرید.
جرمپذیری انواع مختلفی از سنگها به دلیل طبیعی بودنشان میتوانند ذرات معلق داخل هوا را به خود جذب بکنند و در طول زمان کدر بشوند.
خاصیت رادیواکتیویی سنگهای گرانیت باعث شده که این سنگ مناسب استفاده در نماهای بسته نباشد. همچنین بسیاری از سنگ های ساختمانی در مقابل نور آفتاب تغییر رنگ می دهند و رنگ آنها کمی روشنتر میشود.
کلام آخر
در این مقاله در وب سایت ری استون سعی کردیم به معرفی کامل و جامع معایب نمای سنگی بپردازیم و مهم ترین معایب استفاده از سنگ را در نماها بپردازیم.
سنگ خارا یا گرانیت (به فرانسوی: granite) گونهای سنگ آذرین درونی است. بافت آن دارای دانههای متوسط تا درشت است و دارای کوارتز (دُرّ کوهی) و ...
سنگ چینی یا کریستال کریستال یا همان سنگ چینی (توده سنگهای آهکی یا دولومیتی) هستند که در اثر عوامل درونی، نظیر ...
Glazed tile is a type of thin ceramic that is covered with glass glaze and is produced in various colors in a simple ...
Mosaic ceramics are a type of ceramic with small glazed or unglazed pieces that are made in various patterns and colors and with ...
02133742555
تهران- شهرری-خیابان شهید بروجردی- پلاک 41
info@Reystone.ir